Oljetanker brinner utanför Kinas kust

En oljetanker brinner i havet utanför Shanghai.

 

I östra Kina ligger staden Shanghai. I havet utanför Shanghai har en oljetanker krockat med ett annat fartyg. En oljetanker är ett fartyg som är lastad med olja. Det var i lördags som fartygen krockade. Oljetankern började brinna och har brunnit sedan dess. Risken finns att oljetankern kommer att explodera.

 

Från branden bolmar giftig rök. Dessutom är det dåligt väder. Det gör branden svår att släcka för att räddningspersonal inte närma sig oljetankern.

 

32 personer arbetade på oljetankern när den började brinna. Ingen vet vad som har hänt med dem. Det finns en risk att de 32 personerna inte har överlevt branden.

 

Många är oroliga för att oljetankern ska explodera, bland annat organisationen Greenpeace. De vill att människor ska ta bättre hand om miljön. Greenpeace är rädda för att branden på oljetankern kommer skapa stora skador på miljön.