Benjamin Ingrosso vann Mello

Finalen i Melodifestivalen var både spännande och dramatisk. Det stod länge jämnt mellan Benjamin Ingrosso och Felix Sandman, innan Benjamin till slut tog hem vinsten. Renaida hade lite mer otur och drabbades av teknikstrul under sitt uppträdande.

 

I lördags var det final i Melodifestivalen. Den artist som vinner Melodifestivalen blir Sveriges bidrag i Eurovision song contest. I år hålls Eurovision den 12 maj i Lissabon i Portugal.

 

Årets vinnare och bidrag till Eurovision blev Benjamin Ingrosso med låten Dance you off. Han fick höga poäng både från juryn och publiken. Men han fick en tuff utmaning i Felix Sandman. Det var oklart vem av de två som skulle ta hem vinsten ända in till sista poängen. Men med 20 poäng mer än Felix vann till slut Benjamin.

 

En annan av de tävlande i finalen var Renaida. Hon hade otur och råkade ut för teknikfel under sitt framträdande med låten All the feels. Mitt i framträdandet ropade hon:

 

– Förlåt, men jag hör inget!

 

Hennes hörselsnäcka hade slutat fungera. I hörselsnäckan hör artisterna sin låt tydligt så att de kan sjunga i rätt takt. SVT lät Renaida sjunga sin låt igen för att det skulle bli rättvist.Vill du veta mer om Renaida? Då kan du kan du läsa Minireportrarnas intervju med henne inför Mello.