London får Walk of Fame-gata

I Hollywood i USA finns den kända Walk of Fame-gatan. Nu ska London få sin egen Walk of Fame-gata.

 

Hollywood är ett område i Los Angeles som ligger i USA. Hollywood är känt för att många amerikanska filmer och tv-serier spelas in där.

 

I Hollywood finns det ett par trottoarer som tillsammans kallas för Hollywood Walk of Fame. Det betyder ungefär “Hollywoods berömda promenad”. På trottoaren finns det många röda stjärnor med namn på olika kända skådespelare och filmskapare. Stjärnorna finns för att hedra människor som har gjort bra filmer.

Nu ska Storbritanniens huvudstad London få sin egen Walk of Fame-gata. Gatan kommer ligga i ett område som heter Camden. Gatan ska fyllas med 400 stenplattor efter kända musiker. De första åtta musikerna som ska få en platta kommer presenteras i mars.

 

– Ingen annan plats i världen har mer musikhistoria än Camden, så det var ingen match att skapa gatan just här, säger Lee Bennett, som har kommit på idéen om en brittisk Walk of Fame-gata, till tidningen The Guardian.