En hand som håller i en smartphone. På skärmen syns ett foto på en flicka och en pojke.Koll på sociala medier

Nathalie Danielsson är MiniBladets kändis i november. Nathalies mamma är engagerad i sin dotters tillvaro på sociala medier. Det här har hon att berätta om att vara förälder till en ung kändis.

Man får lära sig mycket, hur alla appar och sidor fungerar. Det är inte alltid så lätt, men väldigt lärorikt.

 

Till och med Nathalies mormor och morfar som är 80 år har laddat ner appen Musical.ly. Man är aldrig för gammal för att lära sig saker.

 

Vi som Nathalies familj är följare/fans på alla Nathalies sociala medier. Vi har inloggningen till hennes mail och läser allt alla skriver. Man måste vara engagerad i vad hon gör. Man ska vara en bra förälder på sina barns sidor och då menar jag att man ska läsa och lyssna på vad som sägs, men inte komma med pinsamma inlägg.

 

ALLA föräldrar som har barn som är ute och surfar på olika sociala medier borde vara mer uppmärksamma på vad som skrivs. Klimatet är fruktansvärt. En söt liten 10-årig tjej eller kille kan skriva hemska kommentarer.

 

Jag tror verkligen inte att de barnen som skriver hemska kommentarer hade vågat visa det för sina föräldrar. Och föräldrarna till barnen som skriver har absolut ingen aning om att deras söta och snälla barn skriver kränkande kommentarer.

 

Nathalie fick ett mejl en gång från en kille som skrev saker som jag inte vill skriva i tidningen. Eftersom hans namn fanns med i mejlet så gjorde jag lite detektivarbete. Jag ringde upp ett nummer jag hittade och frågade om personen visste vem mejlkillen var. Det visade sig att jag hade fått tag på hans morfar. Och morfar var INTE stolt över vad jag berättade. Jag skickade mejlet så att han verkligen fick se att jag inte ljög om det. Fyra min senare ringde killens mamma upp mig och var tacksam över att jag tagit kontakt med dem.

 

Killen skämdes och fick förhoppningsvis en rejäl tankeställare om att man inte alltid är anonym på internet. Han var inte mer än 12 år. Jag hoppas att han har berättat för sina kompisar och att det gett ringar på vattnet.

Fler Tips!