Jemima Hicintuka

Jemima Hicintuka
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Jemima Hicintuka

Del 1 – Värdefull tid i Idol

är månadens kändis i februari. Hon deltog i Idol under hösten och kom på fjärdeplats i tävlingen. Många tyckte om hennes sångröst och charm. Men att ha fans skapar blandade känslor.

– Det är otroligt att ha människor som stöttar en hela vägen och sprider kärlek om en själv. Men också jobbigt, för när man har fans så har man också dem som hatar ihjäl en.

Jemima kände sig glad, rädd, stressad och taggad under sin medverkan i Idol.

– Idol är ett program som verkligen tar fram den artist man är. Det är som en skola där man utvecklas och lär sig många grejer. Idol har fått mig att utvecklas på kort tid och man ska ta vara på den tid man spenderar där.

 

Jemima med resten av idolgänget
Foto: Annika Berglund/TV4

Jemima Hicintuka

Del 2 – Livet med musik

MiniBladets kändis i februari är Idol-deltagaren Jemima Hicintuka. Under hösten var hon med i säsongens Idol. På hennes audition sjöng hon You know I’m no good av Amy Winehouse och juryn verkade inte tveka en sekund på att hon skulle in i tävlingen.

Jemima bor i Gällivare men föddes i Bujumbura i Burundi. Hon växte upp med mycket musik i sin vardag. Och mycket resande.

– Jag kommer ihåg att jag brukade sitta med pappa i hans bil eller i vardagsrummet och lyssna på Bob Marley, Jimmy Hendrix, Elvis Presley, Etta James och The Beatles. Men jag började ta musiken på allvar först när jag var 11 år. Då började jag sjunga gospel i kyrkan och drömma stort.

 

Jemima Hicintuka
Foto: TV4

Jemima Hicintuka

Del 3 – Jemima sjunger många genrer

Månadens kändis i februari är Jemima Hicintuka som blev stor under höstens Idol. Hon vann inte men hann övertyga tv-publiken om att hennes röst håller mer än väl i många låtar. Vi hörde henne med bland annat låtarna Lush Life, Whats love got to do with it, Is this love och Fever. Det är låtar från många olika musikgenrer. I slutet på hösten gjorde hon dessutom ett slående framträdande tillsammans med Melodifestival-vinnaren Robin Bengtsson. Tillsammans sjöng de Prince-låten Kiss.

Det märks att musik är och har alltid varit en stor del av Jemimas liv.

– Jag har alltid vetat att jag hör hemma kring musiken, men jag visste inte exakt hur förrän jag var 11 år och började sjunga på skolavslutningar och i kyrkan.

 

Jemima Hicintuka

Del 4 – Jemima om framtiden

Det är sista veckan med Jemima Hicintuka som februaris kändis. Hon blev känd i höstas när hon var med i Idol.

Även om Jemima inte vann Idol vill hon absolut fortsätta med musiken. Hon satsar på musikkarriären och siktar på att bli känd internationellt.
– Det jag vill ska hända under 2018 är att min musikkarriär kommer att lyckas.

Det hoppas vi på MiniBladet också och vi är även övertygade om att Jemima kommer att lyckas. Vi tackar för en härlig månad och önskar oss många fler artistframträdanden av Jemima under kommande året. Men innan vi avslutar helt har vi en sista fråga till Jemima: Vad händer i ditt liv den närmaste tiden?
– Allt möjligt! Det är fashion weeks, photoshoots och jag ska spela in min första singel.

 

Fler Månadens kändis