Reporterskola

Sydsvenskan: “På Lucia är vi bara två tärnor”

Två tjejer håller om varandra

Amelia berättar hur det är att bara vara två tjejer i klassen.

 

För cirka två år sedan flyttade en tjej från min klass till Italien. Du kanske tänker: “Det är väl inte så farligt.” Men saken är den att vi var bara tre tjejer med henne, så när hon nu har flyttat, hur många är det kvar då? Jo, bara jag och en tjej till. Så nu är det två tjejer och elva killar i klassen.

 

Jag och den andra tjejen är bästa kompisar, så det är bra. Sen finns det sex killar som inte alltid är så snälla mot oss två tjejer. De killarna verkar inte kunna leva sig in i vår situation. Det känns som om de killarna kan kalla oss tjejer vad de vill utan att ha dåligt samvete. Sedan har vi de andra killarna i klassen som vi brukar vara med ibland, och de är snälla och roliga.

 

Problemet är att om någon är sjuk är den andra själv, och på musiken när vi tränar inför Lucia så är det så jobbigt när vi TVÅ tjejer ska sjunga tärnornas visa. Det är pinsamt och jobbigt.

 

Det är alltså inte så himla kul att bara vara två tjejer i en klass.

 

Ps. Om du är en kille ELLER en tjej som känner att man har tryckt ner någon, så säg förlåt. Jag vet att det kan vara lite jobbigt och kanske pinsamt men våga. Det kommer kännas så mycket bättre för både dig och personen som blivit sårad. Ds.

 

Text: Amelia Möller, klass 5 Skanör Falsterbo Montessori, Vellinge