NWT: Värmlänningar i stor fotoutställning

Två personer framför ett foto i ett galleri. I galleriet hänger fotografier. Ett fotografi är på en av personerna som står i galleriet. Personen på fotografiet har en ljus klänning. Personen håller i sitt hår.

Fotoutställningen med namnet We have a dream pågår fram till den 29 april på Värmlands museum. Ida Engblom och Maja Lundqvist från Karlstad är med i utställningen. | Foto: Lisa Olaison

Ida Engblom och Maja Lundqvist från Karlstad är utvalda att vara med i ett projekt, en utställning och en bok med namnet We have a dream.

 

We have a dream heter en fotoutställning på Värmlands museum. Namnet betyder: Vi har en dröm. Utställningen är en del av ett projekt om både okända och kända personer. Alla har de något inspirerande att berätta.

 

Albert Wiking har fotograferat alla som är med. Han har fotograferat personer från ett 60-tal olika länder. Tre stycken av dem är från Karlstad. De är Margot Wallström, Ida Engblom och Maja Lundqvist.

 

– Idas och Majas röster är pärlor i projektet. De har inte vikit ner sig utan kämpar för de orättvisor de varit utsatta för, sa Albert till NWT.

 

Idas berättelse handlar om att hon blev mobbad i skolan. Nu hjälper hon andra som blir mobbade. Majas berättelse handlar om hur hon hjälpt människor som nyligen flytt till Sverige från sina hemländer. Ida och Maja vill att deras berättelser ska få andra att känna att de kan påverka och förändra.

 

– Med mod och medmänsklighet kommer man långt, sa Ida till NWT.

Värmlands museum har en utställning
som heter We have a dream.
Det betyder Vi har en dröm.
Utställningen har foton på personer
och text om deras berättelser.

 

Två stycken som är med i utställningen
heter Ida Engblom och Maja Lundqvist.
Både Maja och Ida är från Karlstad.

 

Idas berättelse handlar om
hur hon blev mobbad i skolan.
I dag jobbar Ida med att hjälpa andra
som har blivit mobbade i skolan.

 

Majas berättelse handlar om hur hon
hjälper människor som har flytt till Sverige.
Både Maja och Ida vill visa att
det går att hjälpa människor.