Stan Lee är död

Stan Lee blev 95 år gammal. Han var med och startade serieförlaget Marvel, som bland annat har gjort Spindelmannen och Avengers.

 

Stan Lee är ett känt namn för många som är intresserade av serier och superhjältar. I måndags dog han. Han blev 95 år gammal.

 

Stan Lee var med och startade Marvel Comics som gav ut serietidningar, med bland annat superhjältarna Iron man, Hulken, Thor och Spindelmannen. Många av serierna skrev Stan Lee själv, andra skrev han ihop med sina kollegor.

 

Men Stan Lee ville göra mer än bara serietidningar. Därför jobbade han hårt för att också skapa tecknade serier och filmer med Marvels superhjältar. Idag är Marvel ett gigantiskt företag som gjort många storfilmer, till exempel X-men och Avengers.

 

För den som tittar på Marvels superhjältefilmer kan man ofta skymta Stan Lee någonstans i filmen. Han var hyllad och omtyckt av många, och människor över hela världen har läst hans serier eller sett Marvels filmer.