Bråfalls hemlighet – Trollen i skogen av Charlotte Cederlund

Två barn i skogen bland andra silluetter

Bråfalls hemlighet är veckans boktips från MiniBladet.

Astrid och hennes lillebror Love är på väg med tåg till sin mormor i Bråfall. Det är höstlov och egentligen skulle hela familjen åkt på solsemester. Men en översvämning i bageriet fick dem att ställa in. Astrids högsta dröm gick i kras och hela livet blev plötsligt mörkt och trist. Hos mormor, som bor i en stuga i skogen, finns inte ens täckning på mobilen och dagarna smyger sig fram ända tills mormor en dag försvinner och en märklig liten man dyker upp. Det visar sig att Bråfall ruvar på en hemlighet. Kanske blir höstlovet det mest spännande ändå.

 

Bråfalls hemlighet – Trollen i skogen av Charlotte Cederlund

 

Det här är första delen i en trilogi om Bråfalls hemlighet, en fantasyserie med drag av svensk folktro.

 

/Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket