Veckans boktips: Frallan möter Frallan av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge

Veckans boktips, frallan möter frallan

Frallan heter egentligen Francesca men har varit Frallan så länge hon kan minnas. Frallans familj består av Frallan, mamma och mormor, fast mormor bor i ett eget hus. Ester är Frallans bästa kompis och tillsammans har de en hemlig superhjälteklubb. En dag kommer en ny kille till klassen. Han heter Frans Allan och kallas också för Frallan! Det känns spännande för det är första gången Frallan träffar en annan Frallan. Men på matrasten säger nya Frallan att det bara borde få finnas en Frallan, precis som på hans gamla skola. Nästa dag skickar han en arg lapp där det står att det bara är han som kan heta Frallan. Då känns det inte lika roligt och spännande längre…

 

Boktipset är skrivet av Cissi Rosengren, Husiebiblioteket.