Alma håller sin hand mot byggnaden Turning torso. Alma är nära kameran, byggnaden är långt borta, ändå ser det ut som att Alma lutar handen mot höghuset.

Barnens bild av staden

 

Under våren kommer MiniBladet att jobba med ett nytt spännande projekt. Det går under namnet Min Bild av Malmö och är en fototävling och en fotoskola på samma gång. I Min bild av Malmö ska eleverna fotografera något de tycker är unikt eller speciellt med staden ur deras perspektiv.

 

Tävlingen avslutas med ett event Gamla IP i samband med en fotbollsmatch mellan FC Rosengård och Göteborg FC den 5 maj. Då presenteras de bästa bidragen och vinnarna koras och får fina priser.

 

De som bor i Malmö vet att bilden av staden skiljer sig väldigt mycket åt beroende på vem som berättar. Vissa skriver att Malmö är världens bästa stad, andra att det mest är en massa problem. Det är viktigt att en händelse, eller i det här fallet en stad, beskrivs på olika sätt. Därför är det betydelsefullt att även de ungas bild av staden lyfts fram.

 

Vi har valt att kalla det Min bild av… eftersom tanken är att projektet ska vandra vidare till andra städer och tidningar i landet där MiniBladet har sina läsare.

 

2019-02-09

Fler Tips!