Hur hemestrar du?

Här kan du läsa olika tips om vad man kan hitta på när man semestrar hemma. Vill du skicka in ditt eget tips och bli publicerad här kan du göra det genom vårt hemesterformulär. Då kan du vinna 500 kronor.

 

 

 

 

Aktivitetsparken i Bräkne-Hoby

Det finns en kickbikeramp som är jätteroligt. Vi kan åka ända från Nättraby dit. Det är alltid jätteroligt! Det finns också en lekplats och grillplats och fotbollsplan. Och en toalett.

 

Det här tipset är inskickat av Noah, 10 år. 

Skejt-hemester

Jag älskar att åka skateboard och kickbike. Mitt tips är att besöka skateparken i Sölvesborg. Nu under sommaren finns det även möjlighet att vissa dagar och tider låna en skateboard. Både roligt, gratis och så får man motion!

 

Det här tipset är inskickat av Eliiot, 9 år.

Hemestra!

Nu i denna situation som världen står i så är det inte riktigt som tidigare. Du kanske brukar åka ut och resa nån stans i världen på semestern och komma iväg från där du bor. Men i dessa tider så finns inte resande hit och dit på kartan utan mer tid på hemmaplan. Men hemmasemester behöver inte vara så tokigt!

 

Tänk så mycket tid du har över till annat när du är ledig från jobb och skola. Du har säkert tänkt nån gång att du hade velat lära dig det ena, eller kanske få undan det andra men du har inte haft tid. Men tänk så mycket du skulle kunna hinna träna, öva på och få gjort när du inte arbetar eller reser. Du kanske har funderat på att du vill lära dig att sticka men inte haft tid, eller kanske lära dig paddla kajak, fiska, lära dig nåt nytt språk, laga mat och baka eller kanske skriva en bok eller få bättre kondition, vad som hela som skulle kunna vara intressant. Ta den här tiden och sommaren som en period då du kan passa på att bara vara hemma och ha det härligt med också få upp ögonen för nya saker att öva på och göra som du haft som sak du borde testat men som aldrig kommit till skott. Det finns kanske tid för sådant som heller inte är så kul, som att röja i huset, bygga om nåt, eller måla väggarna, etc. Men det kan blir kul på sitt sätt och fint när det är klar. Sedan när skola och arbete drar igång igen så har du ändå gjort massa saker istället för att resa. Saker som du annars kanske inte hade gjort utan som hade fortsatt och väntat på att komma till skott. Och tänk så kul att få lära sig nya saker och kanske se nya möjligheter i saker. Kom ihåg att ta hand om varann för allas bästa och ha roligt!

 

Det här tipset kommer från Lisa, 12 år.

Gör något bra och ha roligt samtidigt!

Tänk att du kan göra något bra och samtidigt ha roligt. Du kan samla ihop ett gäng och plocka skräp. Vi vet det kanske inte låter så roligt men det är roligare än vad man kan tro. Och efteråt får man känna känslan att man har gjort något bra. Man kan ju också spela ett spel med familjen eller gå till närmaste fotbollsplan och sparka boll.

 

Det här tipset kommer från Hedda och Lo, 10 år.

Hemma är ändå bra

Hade du sett framemot ett sommarlov att resa ut i världen, bada på härliga stränder, upptäcka fascinerande saker och njuta av att vara ledig från skola och arbete? Nu i denna situation så kan man inte resa ut i världen. Men det finns ingenting som säger att man inte kan njuta av en härlig sommar runt där man bor. Tänk så mycket saker det finns runt om där du bor som du inte upptäckt än. Livlig fantasi kan leda till många fantastiska dagar även om man inte är på resande fot.

 

Ta med dig familjen eller några schyssta polare och stick ut och bada en solig dag. Det finns ju massor av badställen där det minst sagt är nice att va på. Ta med en volleyboll, baddyna, sola och ha kul tillsammans på stranden. Nästan som på beachen utomlands när du får sand mellan tårna och vattnet som svalkar men du är på hemmaplan. Eller varför inte ta på dig några sköna kläder och ta med dig ett gäng ut i skogen för att vandra. Du får vara ute i den svenska gröna naturen som ger en frihet och tystnad från trafiken. Höra fåglarna kvittra och kanske får du se något spännande djur. Det finns många fina leder att gå eller så kan man bara söka sig till närmaste skog och utforska. Ta med en matsäck och stanna längs vägen på någon fin plats. Njuta av solstrålarna och det gröna i det sköna i soltimmarna. Friskluft, skoj med vänner och familj, ledighet och att få må bra är väl det ändå det enda som behövs för en härlig sommar.

 

Det här tipset kommer från Lisa, 12 år.