NWT: Arvikason skriver bidrag till Eurovision Song Contest

Foto: Privat

För fem år sedan var Fredrik Toremark med i TV-programmet Idol. Sedan dess har han satsat på musiken och har nu skrivit ett potentiellt bidrag till världens största musiktävling – Eurovision Song Contest.

 

2019 har varit lite av ett genombrottsår för Fredrik Toremark. Han har fått skriva musik med namnkunniga artister, bildat en artistduo, skrivit fem singlar, startat ett skivbolag och skrivit låtar för Eurovision Song Contest.

– Jag försöker göra det bästa jag kan just nu, så leder det förhoppningsvis till något. Det känns som att man fortfarande är i början. Men att det är så mycket på gång, det är skitkul, säger Fredrik Toremark till Arvika Nyheter.

 

Allt tog sin början i och med hans medverkan i tv-programmet Idol 2014. Arvikasonen var då bara 16 år.

– Det var en upplevelse. Jag tror alla erfarenheter är bra erfarenheter – man kan alltid lära sig något. Framförallt gav Idol mig mersmak för musiken, när jag var 16 år var planen att studera juridik eller industriell ekonomi efter gymnasiet. Man kan säga att Idol fick mig att skifta fokus och prioritera musiken.

 

Därför föll det sig naturligt att flytta till Stockholm efter studenten. Efter ett år på Kulturama gick han en kurs i musikproduktion där han blev klasskompis med artisten Petra Marklund.

– Det var jättehög kvalitet på utbildningen, där lärde jag mig så sjukt mycket som gjorde att jag kom in på Musikmakarna.

 

Fredrik Toremark i musikstudion. Foto: Privat

 

Fredrik är nu inne på sitt andra år på Musikmakarna i Örnsköldsvik. Som en del i utbildningen har han bland annat gjort praktik hos Michel Zitron och John Martin, duon bakom Swedish House Mafias megahit Don´t you worry child.

– Jag var hos dem i drygt tre månader, det var superkul.

 

Men nu har Fredrik skiftat fokus till att skapa musik åt sig själv, under namnet Rallie & Coal. En artistduo han har bildat med klasskamraten Maya Nalani Carlsson.

Hur skulle du beskriva er musik?

– Det är pop i grunden, lite åt indiepop. Den första låten är akustisk, mest för att vi ville komma igång. Det går fortare att göra en akustisk låt eftersom gitarren är det enda instrumentet. I februari kommer fyra nya singlar och de är mer producerade.

 

Och så har han nu alltså  även skrivit ett bidrag som kan hamna i Eurovision Song Contest i vår.

– Vi har skrivit ett bidrag som förhoppningsvis kan bli Bulgariens. De har tre låtar att välja bland och en av dem är vår, säger Fredrik Toremark till Arvika Nyheter.

2014 var artisten Fredrik Toremark
med i tv-programmet Idol.
Där gick det inte hela vägen fram
men sen dess har det gått bra för honom.

 

Han har bland annat skrivit musik
med kända artister,
startat en artistduo
och startat ett skivbolag.

– Jag försöker göra det bästa jag kan just nu,
så leder det förhoppningsvis till något, säger Fredrik.

 

Nu har han även skrivit en låt
som kanske ska vara med i Eurovision song contest.

– Vi har skrivit ett bidrag
som förhoppningsvis kan bli Bulgariens.
De har tre låtar att välja bland
och en av dem är vår, säger Fredrik Toremark.