Reporterskola

VK: Bokrecension – Fly fältet av Jeff Kinney

Jeff Kinney

Fly fältet av Jeff Kinney ingår i serien Dagbok för alla mina fans. Man behöver kanske inte läst någon annan bok för att fatta. Jag har läst en annan bok tror jag men det var för något år sedan och den läste jag hemma. Foto: Filip Wolak

Alice Larsson från Stöcke skola har läst boken Fly Fältet. Hon tycker att boken är rolig och ger den ett bra betyg.

När jag läste början av boken tänkte jag på när jag skulle åka till Stockholm. Det var första gången jag flög, precis som personen i boken fast han skulle åka utomlands och jag åkte till Stockholm. En annan bok jag läser nu påminner lite om den här boken för den personen som skriver skriver också en dagbok.

Boken handlar om en familj som ska åka utomlands men när de kommer dit går inte allt som de har tänkt sig. Jag tyckte boken var rolig och man småskrattade nästan lite grann ibland. Jag tyckte så för att det gick typ inte så bra för dem.

Boken utspelar sig mest utomlands på deras hotellområde. Miljön i boken känns som om det ska vara varmt med en massa kryp. Jag känner igen miljön sedan i somras när det var så varmt och vi var i sommarstugan, där var det även många olika kryp.

Det står inte direkt när boken utspelar sig men jag antar att det inte var allt för länge sedan för det fanns ju flyg och så. I början av boken typ första sidan står det att de andra böckerna i serien är från 2008 till 2016.

Karaktären i boken är ganska smart han beskriver sig själv som lite bättre än alla andra i hans familj. Jag tycker karaktären är rolig och väldigt smart och han får många idéer. Sedan tycker jag han kan vara lite känslig, när han ser en spindel får han ju panik.

Boken är en humorbok. Det ser man för det händer lite roliga saker och man tror ju inte direkt att det är en deckare när de åker utomlands och blir avvisade från hotellet.

Den riktar sig nog mest åt barn som är kanske är 9 till 13 år för det är ju lite roligt och inte så mycket text så man skulle ju kunna läsa den tidigt. Det finns även många bilder i boken.

Jag tycker boken var bra. Den får 8 av 10 poäng av mig för jag tycker den var rolig och jag ville bara fortsätta att läsa mer. I början kan den vara lite tjatig men när man kommer in i boken blir den bättre och bättre.

Text: Alice Larsson, 5, Stöcke skola, Umeå