NWT: Dotter favorit på lördag

Foto: Foto: Viktor Sunnemark / NWT

 

Spelbolagen har sagt sitt: det finns en klar vinnare i Melodifestivalfinalen och hon heter Dotter. Arvikaartisten har hamnat i rampljuset och hoppas på genombrott.

 

Johanna Jansson, eller Dotter som är hennes artistnamn, var med om en för henne ovanlig upplevelse i Stockholm i måndags.

– För första gången blev jag stoppad på stan, av en som frågade “är det du Dotter?”

 

Skulle du säga att det här är ditt stora genombrott?

– Ja, jag ser det här som ett “break”, i alla fall i början av det. Sen tror jag att om jag får en ganska mycket sämre placering så kanske det inte alls flyger lika långt. Men det är kul att redan innan finalen få så bra respons, säger hon till Arvika Nyheter.

 

Har ni ändrat något i numret inför finalen?

– Ja vi har lagt till lite grejer, förstärkt ljuset lite. Jag vet inte än hur det ser ut, det ska bli spännande att se om det ger effekt, lite annorlunda kommer det nog se ut. Sen har vi bara försökt förstärka vissa rörelsegrejer, så att de kommer mer tidigt och blir mer flow, säger Johanna Jansson

 

Vem ser du som din största konkurrent i finalen?

– Det är nog Anna och Hanna (Ferm). Av det jag har hört från lite folk så så verkar det vara mest Hanna, men rent personligen så tror jag Anna, jag tycker hennes låt är den bästa.

 

Artisten Dotter
Artisten Dotter. Foto: Pressbild.

 

Du är favorittippad på lördag, hur hanterar du det?

– Det är jätteroligt att folk är så himla pepp och att jag har en stark support från utlandet, det är helt galet. Folk lägger upp och skriver saker till mig hela tiden, det är väldigt många olika länder som hör av sig. Fansen som har koll på vad utlandet tycker säger att det inte varit ett så högt tryck på en artist i utlandet sedan typ “Euphoria”.

Dotter var även 2018 favorittippad med låten “Cry”, men då slutade hon näst sist i deltävlingen. Hon vet därför att odds inte ska tas på fullaste allvar.

– Man vet aldrig hur det blir, jag har inte ställt in mig på något. Bara för att man har oddsen är det inte alls säkert – tvärtom kan det vara större risk att man inte röstar för man tänker att den här personen sitter “safe”, så det kanske istället gör att jag får en sämre placering. Jag hoppas ändå att folk kommer ihåg att rösta, säger Johanna Jansson till Arvika Nyheter.

 

På Spotify har låten “Bulletproof” nästan 1,5 miljoner strömmar sedan den släpptes 22 februari.