Sörmland: #Fuckcorona livesänder konsert på webben

Mathilde Stavehaug är initiativtagare bakom #fuckcorona, konserten som livesänds i Eskilstuna på måndag kväll. Foto: Anders Nilsson

#fuckcorona: Livesänd konsert i Eskilstuna

Tid: Måndag den 6 april klockan 18:00

Upplevs: Vid skärmen på ekuriren.se eller fuckcoronaeskilstuna.se

På måndag samlas en rad av Eskilstunas kulturprofiler i en livesänd konsert – #fuckcorona – med musik, intervjuer och magi.

 

Initiativtagare är Mathilde Stavehaug som tillsammans med en rad andra artister, sångare och musiker satt ihop ett underhållningsprogram.

– Vi vill sprida lite ljus och glädje i det mörker som coronakrisen innebär. Vi vänder oss till alla Eskilstunabor, vilken situation de än befinner sig i just nu. Till 70-plussarna som sitter i karantän hemma eller på sitt äldreboendet, till de som blivit permitterade eller mist sina jobb, och till alla de som fortsätter att jobba på för att hålla samhället igång, säger Mathilde Stavehaug och fortsätter:

– Och så tänker vi inte minst på all vårdpersonal som har en så viktig och slitsam uppgift just nu.

 

Magikern och komikern Carl Tillenius medverkar i #fuckcorona. Foto: Mikael Andersson

 

Uppträder gör bland annat magikern och komikern Carl Tillenius, underhållaren Peter Torsén med sitt alter ego Walter Kurtsson, singer songwritern Angelina Pavanelli, sångerskan Cecilia Ringkvist och musikerna Stefan Flink, Dan Göransson, Tomas Forsman, Johan Mörén, Henrik Tärnell och Stefan Käck.

Samt förstås Mathilde Stavehaug som kommer att både sjunga och fungera som konferencier tillsammans med Felix Andersson.

 

Konserten börjar klockan 18 på måndag och genomförs i Pingvinen i Parken Zoo – men det är hemma framför datorn, läsplattan eller i mobilen som den ska ses och upplevas.

– Alla som är med i #fuckcorona jobbar ideellt, men vi hoppas att de som tittar vill bidra med en gåva till vår insamling till Eskilstuna stadsmission. I vanliga fall donerar butikerna mat till stadsmissionen men just nu bunkrar många så mycket att det inte blir något över till de allra mest utsatta, säger Mathilde Stavehaug och avslutar med:

– Det är viktigt att hela Eskilstuna krokar arm nu och hjälps åt nu så att vi kan ta oss igenom det här och fylla på både batterierna och framtidstron tillsammans!

Artisten Mathilde Stavehaug ska
sända en konsert tillsammans med andra artister.
Konserten heter #fuckcorona
och sänds på ekuriren.se klockan 18 på måndag.

 

Mathilde Stavehaug säger att
hon vill sprida lite glädje i denna kristid.
Hon säger också att konserten är till för alla.

 

De som är med på konserten är bland andra
Carl Tillenius, Peter Torsén, Angelina Pavanelli,
Cecilia Ringkvist och Stefan Flink.

 

– Det är viktigt att hela Eskilstuna krokar arm nu
och hjälps åt nu så att vi kan ta oss igenom det här
säger Mathilde.