NWT: Nu kan Åmåls ridklubb arrangera Halloweenhoppet igen

Gunilla Hägg är ordförande i Åmåls ridklubb. Foto: Karin Olsson /NWT

 

Med nytt underlag i stora ridhuset och nya hinder kan Åmåls ridklubb ha hopptävlingar igen. Halloweenhoppet under allhelgonahelgen innehåller bland annat distriktsfinal i allsvenskan för ponnys.

– Det känns jättehärligt. Tänk vad roligt om vi även skulle få släppa in publik, säger Gunilla Hägg, ordförande i Åmåls ridklubb, till NWT.

 

Åmåls ridklubb har inte kunnat ha några hopptävlingar sedan Halloweenhoppet 2018 eftersom underlaget i ridhuset varit för dåligt. Är underlaget för dåligt sliter det för mycket på hästarna och de kan även halka.

 

Ridklubbens hinder var också både gamla och hade för tunga bommar. Ett nytt hinder med fem bommar kostar cirka 2 000 kronor och det behövs minst tio hinder för att ordna en tävling.

 

 

Det nya ridunderlaget blev klart i somras. Man ska även byta alla lysrör i ridhuset innan allhelgonahelgens hopptävlingar. Foto: Karin Olsson /NWT

 

 

Gunilla Hägg skrev för ett par veckor sedan ett facebookinlägg där hon sökte efter sponsorer till nya tävlingshinder.

– Det är helt fantastiskt. Jag tänkte att det vore roligt om vi fått åtminstone några. Men nu har vi en ny fullständig hinderpark med elva tävlingshinder. Det gick på bara någon vecka. Helt otroligt. Jag blir så glad, säger Gunilla Hägg till NWT.

 

Så vid allhelgonahelgen är det efter två år äntligen dags för hopptävling i ridhuset i Åmål. Halloweenhoppet är klubbens största tävling och för några år sen var det omkring 170 startande. Så många kommer det inte att bli i år, men det är redan många anmälningar och Gunilla Hägg ser verkligen fram emot tävlingen.

 

– Halloweenhoppet är roligt. Vi dekorerar med rekvisita som pumpor och spindelnät och man får gärna klä ut sig. Det hade ju varit jättekul om vi skulle få ha publik också, säger hon till NWT.