Reporterskola

Sydsvenskan: Tema spel: Fortnite

Stora bokstäver som bildar ordet Fortnite hänger ovanför en gammal buss.

Bild: Sergey Galyonkin/wikimedia commons.

Mohammed spelar Fortnite för det är ett roligt spel. Fortnite är ett väldigt populärt spel just nu bland barn och ungdomar, men vuxna spelar det också. Spelet skapades år 2011.

 

Jag träffar Mohammed på skolgården på Rörsjöskolan. Det är soligt, luften är skön och det är väldigt varmt. Vi sätter oss på en bänk på skolgården för att han ska kunna berätta om Fortnite. Vi hör fåglar som sjunger och träd som skakar.

 

Fortnite är ett av de mest kända onlinespelen. Spelet är jättepopulärt. Mohammed gillar Fortnite och hans favoritvapen är shotgun. Mohammed är bra på Fortnite. Han spelar Fortnite hemma och jag brukar låta honom spela på min Ipad.

 

Mohammed tycker att Fortnite är lätt ibland och svårt ibland. Han gillar mest att spela solo i Fortnite. Han spelar inte Fortnite hela tiden, men några matcher varje dag blir det.

 

Spelet går ut på att döda folk så att man kan bli etta och vinna. Man kan samarbeta med andra eller så kan man spela ensam, men då måste det vara playground. Man måste kriga för att vinna saker för att gå upp i tired. Om man klarar tired då går man till battle pass. Man kan också köpa battle pass, men det kostar olika priser.

 

Då tackar jag Mohammed för intervjun och säger hejdå.

 

Text: Josef, 5c, Rörsjöskolan Zenith, Malmö.