NWT: Vinnare av bästa läsarbild och reportage

Bild på eleverna i fjärde klass på Fredricelundsskolan, Birgitta Muregård från NWT, klasslärare Kristina Mellring och bildlärare Maria Käck.

Birgitta Muregård från NWT delade ut priser till fjärdeklassarna för sin insats i Reporterskolans tävlingar. Här med klassföreståndaren Kristina Mellring och bildläraren Maria Käck. Foto: Fredrik Karlsson

Klass 4 på Fredricelundsskolan hade skolavslutning i fredags. Samma dag fick de ta emot pris som vinnare i Reporterskolans tävling i kategori Bästa läsarbild och Bästa reportage.

 

Fredricelundsskolans klass 4 i Karlstad har arbetat med Reporterskolan hela våren och de har skickat in en mängd bidrag till Reporterskolans tävlingar. Under skolavslutningsdagen fick de ta emot priset för Bästa läsarbild och Bästa reportage.

 

Klassen visste inte om att de hade vunnit förrän NWT kom ut och delade ut priset i deras klassrum. Eleverna fick två diplom och sammanlagt 3000 kronor i vinst.

 

– De tycker att det är kul när de kan se sitt alster på nätet eller i tidningen, sa läraren Kristina Mellring till NWT.

 

Årets vinnare var ett svårt beslut för MiniBladets jury då det fanns så många bra bidrag.

 

– De höll så god kvalitet och de har jobbat flitigt med alla kategorier och deras lärare har haft väldigt fokus på det här, sa MiniBladets journalist Nanna Salemark.

 

– Det roligaste var artiklarna, sa Zin Sandi till NWT.

 

Den läsarbild som vann var den som Zin Sandi fotograferat, och som Mohammed Mawed skrivit text till. Bästa reportage blev Fyrorna jagar batterier. Bakom det reportaget står hela klassen.

 

Gå till det vinnande reportaget och läsarbilden här nedan:

 

Bästa läsarbild!

 

Bästa reportage!