Figgehn

Figgehn

Del 1 – Spelade som 2-åring

Årets första kändis 2018 är ingen mindre än Figgehn. Han har runt 120 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal och mellan 40 000 och 70 000 visningar varje dag.

– Jag tror jag började spela när jag var två år gammal ungefär, jag har alltid spelat. Då (1986) var det rätt mycket spel som bara hade två färger, gult och svart. De första spelen jag kommer ihåg att jag spelade var Sopwith, Boxer och Tetris, säger Figgehn.

Alla i Figgehns familj har ett mer eller mindre spelintresse.

– När mina föräldrar bodde ihop (de skilde sig 1994) tävlade de mot varandra i Tetris och jag och min lillebror har alltid spelat. Jag tror att de alla tycker om att jag har ett stort intresse för spel

Figgehns Youtubekanal

 

FiggehnFiggehn

Del 2 – Allmänbildande spel

MiniBladets kändis första månaden på nya året är Youtubern Figgehn. Han har ett stort intresse för allmänbildande spel.

– Det finns många bra spel med historisk anknytning där man lär sig om historia, men även spel som innehåller programmering. Minecraft har ett intressant system för det som heter redstone där man lär sig mycket om logiskt tänkande, förklarar Figgehn.

Tips på allmänbildande spel förutom Minecraft är Civilization-serien. Han tycker att man aldrig kan ha för mycket kunskap.

– Dessutom så tycker jag det är enormt roligt att lära mig nya saker, man vet aldrig när man har nytta av att kunna historia till exempel, säger Figgehn.

 

FiggehnFiggehn

Del 3 – Tog 3 veckor att klippa klart

Figgehn är MiniBladets kändis i januari. Han tycker att det roligaste med att göra videos är när han kommer på någon idé eller specialeffekt och får det att se bra ut.

– En av de roligaste filmerna jag har är ”figgehn och den stora Pokémon Go Expeditionen”. Den tog tre veckor att klippa klart.

Figgehn lägger ungefär två till tre timmar om dagen på att spela.

– Men annars är det nog fem till sex timmar totalt som kanalen tar då jag svarar på mejl, frågor och gör research på spel.

Lite av det som han spelar in klipps också bort.

– Ibland tar jag bort lite svordomar eller om jag inte vet vad jag ska säga och det är helt tyst och inte händer något, säger han.

 

Figgehn

Del 4 – Karaktärer i spel

Youtubern Figgehn har sin sista vecka som MiniBladets kändis i januari. Hans favoritspel är spel där du kan designa din egen rollkaraktär. På så sätt kommer du också undan stereotyper som annars ofta speglas i spelen.

– De flesta rollspel ger en möjlighet att designa en karaktär efter eget huvud, där kan man ofta välja kön, etnicitet och även ibland fantasi-raser som dvärgar och orcher.

 

När det kommer till andra spel som har fasta karaktärer med typiska utseenden säger Figgehn såhär:

– Jag tror det är viktigt att tänka på att det faktiskt inte är riktiga människor eller karaktärer utan att det är fantasi, att verkligheten sällan ens är i närheten av det som porträtteras i spel.

MiniBladet tackar Figgehn för en bra start på nya året!

 

Fler Månadens kändis