Ufosxm

Ufosxm

Del 2 – Megaman och Ice Climber

 

MiniBladets oktober-kändis är David, personen bakom Youtube-kanalen Ufosxm. När han var liten var han ganska blyg, men han har alltid velat få folk att skratta. Och han gillade att cykla med kompisar:

 

– Jag hade inte många kompisar som jag hängde med, men jag ville inte ha fler än ett par stycken och det var jag jättenöjd med. De få kompisar som jag var med, var nära kompisar, säger David.

 

Han har alltid spelat spel och tittat mycket på film. Han var fem eller sex år när han upptäckte Nintendo och spelen Megaman och Ice Climber.

 

– Jag har många minnen av att jag som barn har lekt tv-spel med mina actionfigurer. Hoppat runt med dem på möbler och låtsats att det var ett spel. Helt sjukt att det finns sådana spel på riktigt nu, som ser så verkliga ut!

 

David berättar för MiniBladet att första gången han spelade var hos en kompis till hans bror. David blev helt fascinerad.

 

– Jag minns att pappa kom hem med vårt egna Nintendo en sen kväll och jag kunde inte tro att han skaffat ett till oss, berättar David.

 

Ufosxm

Ufosxm

Del 1 – Det rasade in nya tittare

 

MiniBladets kändis i oktober är mannen bakom Youtube-kanalen Ufosxm: David. Han har 158 000 prenumeranter på sin spelkanal och att spela in och redigera filmerna tar lika mycket tid som ett heltidsjobb.

 

– Allting sker ju inte i åtta timmar på raken. För jag kan spela in fyra timmar i sträck, sen kanske jag tar en paus till senare på kvällen och då blir det två till tre timmar med redigering, tumnaglar, planering, mejl och allt annat som behövs. Själva inspelningarna är det som tar minst tid i alla fall, säger David.

 

David har alltid varit intresserad av film och tv-spel. När letsplay-videos började dyka upp på nätet så ville han också vara en del av det.

 

– Vi började med DualDGaming 2012 och blev kontaktade av ett gäng videoskapare som hade ett litet kollektiv på en gemensam kanal. De ville att vi skulle lägga upp videos där så vi släppte en serie som vi redan hade spelat in. Då började tittarna trilla in lite smått och sedan har det bara rasat in nya tittare, berättar David.

 

 

Ufosxm

Ufosxm

Del 2 – Megaman och Ice Climber

Månadens kändis är David.
Han har Yotube-kanalen Ufosxm.
Där lägger han upp filmer på
när han spelar spel.

 

David har alltid gillat spel.
Han var fem eller sex år
när han upptäckte Nintendo.
Då spelade han spelen Megaman och Ice Climber.

 

Första gången han spelade tv-spel
var hos en kompis till hans bror.
Sen kom plötsligt hans pappa hem
med ett Nintendo en kväll.

 

– Jag kunde inte tro
att han skaffat ett till oss,
berättar David.

 

Ufosxm

Ufosxm

Del 1 – Det rasade in nya tittare

 

MiniBladets kändis i oktober är Ufosxm.
Egentligen heter han David.
Han har en spelkanal på Youtube som är väldigt populär.
Kanalen har 158 000 prenumeranter.

 

David lägger mycket tid
på att spela in filmerna till kanalen.
Han håller på ungefär 8 timmar varje dag.
Det är lika många timmar som ett jobb.

 

David startade sin kanal eftersom
han alltid har varit intresserad av tv-spel och film.
När han såg filmer där andra spelare spelar
ville han också göra såna filmer.

 

Sedan fick David lägga upp några
av filmerna på en annan kanal.
Efter det var det många
som började följa hans egen Youtube-kanal.