Redaktion

Maria Mcshane

Lärare, läromedelsförfattare och lärarfortbildare, som brinner för läs- och språkutvecklingsfrågor. Hennes huvudämne är svenska som andraspråk och hon har 25 års lärar- och pedagogisk erfarenhet att arbeta med ungdomar och vuxna.

Maria ser ständigt nya behov och har nu sammanställt en redaktion som vill arbeta för att barnen ska få ett eget nyhetsmaterial.

Andy Folkesson

Andy är MiniBladets redaktionschef. Därmed är Andy spindeln i nätet och har övergripande ansvar för redaktionens arbete. Från början är Andy utbildad till språkkonsult i svenska språket, vilket betyder att man är bra på anpassa texter efter mottagaren och på andra sätt göra texter lättare att läsa. Därför skriver Andy också en stor del av MiniBladets lättlästa texter.

Andys ledord i sitt arbete är alltid tillgänglighet: alla ska ha samma möjlighet att få ta del av information, nyheter och annat läsvärt.

Nanna Salemark

Nanna Salemark är reporter på MiniBladet.

Anna Hultberg

Anna är journalist och är också reporter på MiniBladet. Tillsammans med Nanna arbetar hon med Reporterskolan och utbildar barn till Minireportrar.

Alexandra Turku

Alexandra är en nyexaminerad journalist. Hon arbetar med att hitta nyheter som är intressanta, roliga och informativa för målgruppen. Alexandra vill med sina nyheter inspirera till ett intresse om världen och världens mångfald. Hon utbildade sig i Skottland vilket har fått henne att inse värdet i olika kulturer och hur roligt det kan bli när man träffas över kulturgränser.

Elias Annby

Elias är examinerad språkkonsult i svenska. Han arbetar med språket för att göra det tydligt och lättläst. Texterna på MiniBladet ska vara informativa och inspirera till mer läsning enligt Elias. Vid sidan av MiniBladet läser Elias en master i svenska.

Cathrine Fredriksson

Illustratör med examen i informationsdesign.

 

Mats Hemberg

Utbildad mellanstadielärare. Mats har arbetat som lärarutbildare vid Göteborgs universitet samt som konsulent för Tidningen i Skolan/Mediekompass på Göteborgs-Posten.  Projektledare och ansvarig för Presstationen.

Johan Stenström

Utvecklare som driver webb-byrån Follow me Darling. Genom åren har jag jobbat på reklambyrå, Framfab, IKEA IT och webbyråer och byggt lösningar till många av Sveriges största företag.

Sara Nielsen

Sara Nielsen är sedan 30 år tillbaka lärare för åk 1 – 5 och det är Sara och hennes elever som har testat materialet och vet att det fungerar. Samarbetet med Minibladet startade då hennes klass under ett år hade en tidningsredaktion i klassrummet på Backaskolan i Malmö.

Linnea Lundborg

Linnea Lundborg är genusvetare och redaktör. På MiniBladet är hon projektledare för och författare till läromedlet Reporterskolan som kommer ut på Natur & Kultur 2019. Linnea har tidigare varit redaktör på det normkritiska barnboksförlaget Olika.