Redaktion

Maria Mcshane

Lärare, läromedelsförfattare och lärarfortbildare, som brinner för läs- och språkutvecklingsfrågor. Hennes huvudämne är svenska som andraspråk och hon har 25 års lärar- och pedagogisk erfarenhet att arbeta med ungdomar och vuxna.

Maria ser ständigt nya behov och har nu sammanställt en redaktion som vill arbeta för att barnen ska få ett eget nyhetsmaterial.

Åsa Kahn

Frilansjournalist som brinner för att skapa bra innehåll för barn och unga. Tidigare har hon bland annat jobbat på Utbildningsradion och Scouterna. När Åsa inte skriver för barn och unga, fokuserar hon främst på ämnen som utbildning, barnkultur och familj.

Anna Folkesson

Anna arbetar som språkkonsult i svenska språket, vilket betyder att hon anpassar texter efter mottagaren och på andra sätt göra texter lättare att läsa. Anna brinner för allas lika rättigheter – även när det kommer till språket. Därför är hennes ledord i sitt arbete alltid tillgänglighet: alla ska ha samma möjlighet att få ta del av information, nyheter och annat läsvärt.

Cathrine Fredriksson

Illustratör med examen i informationsdesign.

 

Mats Hemberg

Utbildad mellanstadielärare. Mats har arbetat som lärarutbildare vid Göteborgs universitet samt som konsulent för Tidningen i Skolan/Mediekompass på Göteborgs-Posten.  Projektledare och ansvarig för Presstationen.

Johan Stenström

Utvecklare som driver webb-byrån Follow me Darling. Genom åren har jag jobbat på reklambyrå, Framfab, IKEA IT och webbyråer och byggt lösningar till många av Sveriges största företag.