Vår redaktion – För barn

Maria McShane

Maria är lärare. Men hon är också chef på MiniBladet. Det var hon som startade MiniBladet. Innan MiniBladet fanns det ingen tidning med nyheter som riktade sig till barn. Det är Maria vi får tacka för att MiniBladet finns!

Andy Folkesson

Andy är MiniBladets redaktionschef. Det betyder att Andy hjälper de andra i redaktionen och ser till att alla artiklar blir skrivna.

Andy är också språkkonsult. Det betyder att Andy är bra på att skriva lätta texter. Därför skriver Andy många av MiniBladets lättlästa texter.

Andy tycker det är jätteviktigt att ALLA ska kunna läsa nyheter och annat läsvärt.

Nanna Salemark

Nanna är journalist. Hon är reporter på MiniBladet. Ibland är hon ute i skolor och utbildar barn till Minireportrar. Det är också Nanna som skriver många av MiniBladets artiklar.

Anna Hultberg

Anna är journalist och är också reporter på MiniBladet. Tillsammans med Nanna arbetar hon med Reporterskolan och utbildar barn till Minireportrar.

Alexandra Turku

Alexandra är också journalist. Hon skriver många av MiniBladets artiklar. Det är också Alexandra som bestämmer vilka nyheter som det ska stå om i MiniBladet. Hon är noga med att välja nyheter som passar för barn och är intressanta.

Andy Folkesson

Andy är språkkonsult. Hen vet alltså jättemycket om det svenska språket. På MiniBladet arbetar hen med att göra texterna tydliga och lättlästa. Om du läser en lättläst version av en artikel så är det ofta Andy som har skrivit den.

Elias Annby

Elias är också språkkonsult. Han arbetar också med att skriva lättlästa versioner av MiniBladets artiklar. Elias arbetar mest med de lokala artiklarna som handlar om det som händer där just du bor.

Cathrine Fredriksson

Cathrine är illustratör. Det är hon som ritar bilderna på Minja och Mino. Dessutom är det hon som gör MiniBladets korsord. Varje fredag sätter Cathrine ihop texter och bilder från MiniBladet till ett tidningsupplag. Det trycks sedan i tidningar i hela Sverige!

Mats Hemberg

Mats är lärare. Han har arbetat med flera olika jobb som handlar om barn och nyheter. Bland annat har han jobbat med projektet Mediekompass på Göteborgs-Posten. Mats har massa tips som han ger till alla andra som jobbar på MiniBladet.

Johan Stenström

Johan Stenström är utvecklare. Han jobbar med att utveckla webbsidor. Det är han som har byggt upp MiniBladets hemsida och ser till att allting funkar på den.

Sara Nielsen

Sara Nielsen är lärare för årskurs 1 – 5. Hon har varit lärare i nästan 30 år. Det är Sara och hennes elever på Backaskolan som har testat Reporterskolan. Hennes klass började samarbeta med Minibladet när klassen under ett år hade en tidningsredaktion i sitt klassrum.

Linnea Lundborg

Linnea Lundborg är projektledare. Hon har arbetat med att göra Reporterskolan till en bok. Boken berättar för lärare hur de kan arbeta med nyheter i sina klasser och utbilda eleverna till Minireportrar.