Vinnare reporterskolan höstterminen

Tack alla duktiga minireportrar!

Under hösten har vi haft tävlingar där unga minireportrar runt om i landet kan skicka in sina läsarbilder och reportage. Nu har vi utsett vinnarna till dessa tävlingar. Vinnarna har publicerats i respektive pappersbilagan och finns publicerade på webben. Här kan du hitta vinnarna från olika regioner som vi samarbetar med.

 

Blekinge

BLT Sydöstran logga

 

Reportage

 

 

Av Bonni Bergqvist, Charlie Sellberg och Isabelle Hermansen som är en del av medierådet på Prästslättsskolan i Karlshamn.

 

Juryns motivering:

Priset i kategorin Reportage går till medierådet på Prästslättsskolan i Karlshamn. Det är en speciell tid vi lever i. I sina texter har eleverna bland annat fångat känslor och tankar om hur det är att jobba under en pandemi. Tack för bidragen! Ni vinner 1 500 kronor till medierådet!

 

Piteå

Piteå-tidningens logga

 

Läsarbild

Klass 5c Pitholmsskolan har rullat en snöpalt under rasten.

Text och foto: Karin Samuelsson

 

 

Juryns motivering: 

När den första snön föll hjälptes klassen åt och gjorde en jättepalt! Sedan ställde de upp för ett foto som sprider glädje. Ni vinner ytterligare 1 500 kronor till hela klassen!

 

Reportage

 

 

Av Hedda Lundberg och Freja Gyllensporre, klass 5c, Pitholmsskolan, Piteå

 

Juryns motivering: 

Vi lägger nu en mycket speciell hösttermin bakom oss. I Hedda och Frejas text får vi svar på frågor som många av oss har funderat över. Hur känns det egentligen att testa sig för corona? Tack för texten! Ni vinner 1 500 kronor till hela klassen!

 

Skåne

Läsarbild

Familjen är bäst!

Av Lisa Montelin, Glasbruksskolan, klass 3b, Malmö

Juryns motivering: 

I en bild och med en spännande bildvinkel fångas både familjemedlemmarnas olikheter och sammanhållning. Du vinner 1 500 kronor till klassen.

Reportage

 

 

Av Frans Löfgren Svensson, klass 6z Dammfriskolan, Malmö

Juryns motivering: 

För ett balanserat reportage som innehåller såväl historisk fakta, aktuell information och närvarande intervjuer med besökare på plats. Dessutom tre bra och olika slags bilder som kompletterar texten på ett föredömligt sätt. Du vinner 1 500 kronor till klassen.

Västerbotten

Västerbottens-Kuriren

Läsarbild

Fotbollsplanen i slutet av november på Stöcke skola ser mer ut som en hockeyplan. Man kanske måste ta med sig skridskorna nu medan isen finns kvar.

Text: Maria Broddeskog, Stöcke skola, klass 6, Umeå
Foto: Alice Larsson

 

Vår fotbollsplan på Stöcke skola i slutet av november. Väldigt hal men det spelas fortfarande.

Text: Alice Larsson, Stöcke skola, 6, Umeå
Foto: Maria Broddeskog

 

 

Juryns motivering: 

I vackert motljus fångade Alice och Maria sig själva och den isiga fotbollsplanen. Lite is stoppar inte Stöckes elever från att njuta av utevistelsen. Tack för bidragen Alice och Maria. Ni vinner 1 500 kronor till hela klassen!

 

Reportage

 

 

Av Rasmus Hegardt och Fredrik Hegardt, Stöcke skola, klass 5, Umeå

Juryns motivering:

Priset i kategorin Reportage går till klass 5 på Stöcke skola. För en varm och välarbetad text som både väcker nyfikenhet och lämnar läsaren med en fin känsla. Tack för bidraget Rasmus! Du vinner 1 500 kronor till hela klassen!

Fler Reporterskolan