News of the day

Varje vecka skriver MiniBladets redaktion minst en fördjupande artikel som passar extra bra att använda till News of the day. Vi gör även en färdig powerpoint-presentation till lärare som har samma struktur som barnens artikel. Till varje fördjupningsartikel erbjuder vi gratisbilder som kan användas i undervisningen samt en lista med olika källor så att intresserade lärare lätt kan läsa in sig på ämnet. Bilderna som vi tar fram är Creative commonbilder och kan användas i era powerpointpresentationer utan kostnad om ni skriver samma licens som vi anger under bilden.

Med MiniBladet får barnen även en möjlighet att läsa om nyheten som tagits upp under mikrolektionen, och på så vis repetera och befästa de nyvunna kunskaperna, en bra repetition innan de eventuellt presenterar ämnet för sina föräldrar eller för någon annan. De tränar sin läsförmåga, utvecklar sin omvärldskunskap och får samtidigt en vana att läsa nyheter.

Satsningen på News of the day vill vi göra i nära samarbete med er lärare. Har ni förslag på fördjupningsämnen, förbättringar eller om ni själva har en föreläsning som ni vill dela med er av kontaktar ni oss.

Micael Hermansson

Mellanstadieläraren Micael Hermansson från Umeå är hjärnan bakom succén Grej of the day. GOTD är kort sagt en superkort minilektion – på ungefär åtta minuter – som får inleda dagen. Varje dag! Förutom att eleverna snabbt blir allmänbildade märker de snart att kunskap faktiskt hör ihop.

Micael Hermansson började med sina mikrolektioner för snart sex år sedan och nu har hans koncept spridit sig till lärare och klassrum över hela Sverige. Även MiniBladet har inspirerats. Vi utgår från en aktuell nyhet som vi gör en fördjupning i och kallar det News of the day.

floppy-disc-23343_1280Arkiv med Powerpoints

Ta del av tidigare News of the day

FormulärVilket ämne vill du att vi tar upp i våra fördjupningsartiklar?

Fyll i formuläret

FormulärHur jobbar du med News of the day och MiniBladet?

Fyll i formuläret