Nyhetsvecka 20

Veckans nyheter har handlat mycket om barn och unga som inte mår så bra. Foto: Pixabay.

Veckans nyheter har handlat om en artist som bytt namn. Nyheterna har också handlat om en populär författare och om terapi på nätet.


Har du någon gång känt att du skulle vilja heta något annat? Att du skulle vilja byta ut namnet som dina föräldrar gav dig? Vad skulle du vilja heta då?

Artisten The Weeknd är en av världens mest kända artister just nu. Men mannen bakom namnet säger att han har tagit bort namnet The Weeknd. Han kommer nu att använda sitt riktiga namn Abel Tesfaye. 
Läs mer i vår artikel: “The Weeknd skrotar sitt artistnamn”


En av våra mest kända barnboksförfattare Inger Sandberg har dött. Många är vi som läst böckerna om Lilla spöket Laban och Lilla Anna. 
Läs mer i vår artikel: “Författaren till Lilla spöket Laban är död”

Det är viktigt att barn och unga har någon att vända sig till om de inte mår bra. Barn som inte bor i stora städer ska få hjälp lättare genom terapi på nätet. Det är ett speciellt projekt som ska hjälpa barn som har posttraumatisk stress. 
Läs mer om vad det är i vår artikel: “Barn i glesbygd ska få terapi på nätet”

På lördag kan du läsa en artikel om hur elever har det i skolan. Tyvärr visar en undersökning att många elever mår dåligt i skolan. Det är jobbigt att läsa men det är samtidigt bra att elevernas berättelser kommer fram.

Nu hoppas jag att vuxna verkligen lyssnar på eleverna så att de kan få det bättre.

Ha en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör