Veckans boktips: Kära hälsningar från Döden av Ulf Nilsson och illustrationer av Stina Wirsén

Boktips: Kära hälsningar från döden

Vad är döden? Hur ser den ut? Det är vanligt att döden beskrivs som något mörkt och skrämmande på nyheterna, i filmer och i böcker. Varför skulle döden vara ett knotigt benrangel eller någon i svart kåpa som står och väntar vid vår säng? Det kanske är så att döden kommer som en vänlig gammal gumma eller en mjuk randig katt när det är dags. Tanken är tröstande, att när vi blir gamla och dör så är det vår familj och gamla vänner som möter oss. Här kommer döden som en vän. Allt är enkelt, det finns ingenting att oroas av – kära hälsningar döden.

En trösterik och fantastiskt vacker bok om döden, med superfina illustrationer för dig från 6 år.


Boktips av Therèse Palmgren, Lindängenbiblioteket.