Veckans boktips: Stormseglarna – Skydda fågelungarna av Jen Marlin

Boktips: Skydda fågelungarna

Tänk om du hade ett magiskt skepp som tog dig till platser du knappt visste fanns! Max och Sofia i böckerna om Stormseglarna har ett sådant skepp. Mest ser det ut som ett gammalt vrak där det ligger i vattenbrynet. Men när de tar tag i den gamla mörkna träratten startar äventyret! I den fjärde (fristående) boken om Stormseglarna, Skydda Fågelungarna hamnar de på Island bland lunnefåglar och vitvalar. Dessvärre är det många djur som inte mår bra av all plast som människan släppt ut i naturen. Vad kan Max och Sofia göra?

Ett måste för dig som gillar djur och natur, och som funderar på hur man kan vara med och påverka. Boken passar dig från 6 år ca.


Boktips av Ulrika Clementzlor, Rosengårdsbiblioteket